kenny-b-museum-arnhem

Bezoek het mini museum van Kenny B.


Evenementgegevens


Van 27 juli tot en met 20 augustus is het Museum van Kenny B te bezoeken op perron 10/11 van station Arnhem. Een speciaal omgebouwde wachtruimte biedt deze zomer ruimte aan bijzondere objecten uit het depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Aan de hand van persoonlijke verhalen heeft Kenny B zijn favoriete objecten uit deze enorme collectie (ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen vanuit de hele wereld) gekozen. De musea maken op deze manier, samen met de BankGiro Loterij, ProRail en NS, de verborgen schatten openbaar maken en brengen deze naar het publiek toe.

Het Museum van Kenny B

Van 27 juli tot en met zondag 20 augustus geeft Kenny B op station Arnhem een inkijkje in zijn Surinaamse roots en internationale muziekculturen. Overal ter wereld uit men emoties door middel van muziek, dat was wat Kenny B het meeste opviel tijdens zijn bezoek aan het geheime depot. En ondanks de verschillen worden mensen overal ter wereld van hetzelfde blij: muziek en dans. In zijn museum bevinden zich bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld en objecten die hem herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

[sc name=”Adsense-1″]

Het Museum Van reist door…
Kenny B is niet de enige die zijn favoriete objecten heeft uitgekozen uit de enorme collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Op dit moment is het Museum van Floortje nog te zien op station Leiden. En na Arnhem reizen we verder naar Utrecht en Zwolle, en eindigen we de reis in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Museum van jou
Via Facebook loopt in augustus een actie waarbij publiek een eigen “Museum Van” kan winnen, uiteraard met bijbehorend depotbezoek. Jouw favoriete object uit het depot wordt dan toegevoegd aan de videoserie in de drie musea.